Pieni valemustalesken näköinen pallohämähäkki kömpi eilisiltana parvekkeenovesta sisälle. Ehkä nuori pilkkupavukki (Steatoda bipunctata), viime vuoden vuoden eurooppalainen hämähäkki? Saattaa jopa purra ihmistä, mutta vain puolustautuakseen. Tuohon patjan laidalle se tuntuu nyt asettuneen. Ei kyllä taida paljon saalista siinä saada. #

Pieni musta pallohämähäkki ylhäältä
Pieni musta pallohämähäkki sinisellä patjalla, alla viivotin. Hämähäkin vartalo on noin 5 mm pitkä.

Nousin 9.55, ei väsyttänyt. #

Aamupuuron syötyäni kuorin, pilkoin, keitin ja pakastin porkkanoita ja paistoin kaalikanan. Latasin ja käynnistin astianpesukoneen. #

Puhdistin ja voitelin pyörän voimansiirron, kun se oli jo taas alkanut vähän kihnuttaa. #

Kävin Prismassa. #

Koulun (”Merikosken koulun Merituuli-yksikkö”) pihalta on kaadettu puita, se näyttää omituisen paljaalta. Koulun edestä kulkevalle kl-väylälle on myös asennettu kavennusveräjä. Molemmat on tehty jo aiemmin tässä tämän kesän aikana, mutta kirjaan ne vain vasta nyt tähän, kun muistan. #

Aloittelin tämän kirjoittamista. Tyhjensin astianpesukoneen. Söin päivällisen. Join seitsemän kupillista kahvia ja jatkoin miniläppärin säätämistä. #

Kävin suihkussa. #

Vasemman jalan akillesjänteen kohta alkoi jokunen viikko sitten kipeillä pyöräillessä. Toivoin sen menevän ohi tämän viikon levolla, muttei ole mennyt. Ei se kovin pahasti vaivaa, kunhan ei tuosta pahene. #

Terveystalon mukaan eksentrinen ”eli vastustavaa lihastyötä sisältävä jumppa on osoittautunut tehokkaimmaksi kuntoutusmuodoksi erityisesti jänteen keskiosan kiputiloja hoidettaessa.” YTHS tarjoaa kuvallisen ohjeen (”kolme kertaa 15 liikkeen sarja kaksi kertaa päivässä 3 kk:n ajan”), joskin sama artikkeli puhuu myös hölynpölyteippauksesta. #

Itse jänne tuossa ei kyllä oikeastaan tunnu kipeältä, vaan pikemminkin ne pienet lihakset siinä ympärillä, ja venytys niissä tuntuu hyvältä, kun kuvittelisin, että jos jänne olisi tulehtunut, niin se ei tykkäisi venytyksestä. #

Viihdekulutus #