Nenä oli epätukkoinen yöllä, eli heräsin aamuyöstä aivastelemaan kun räkä kutitteli. #

Nousin 5.19. Olisi nukuttanut vieläkin. Tuntia aiemmin ei olisi nukuttanut, mutta turhan aikaista olisi aiemmin lähteä, kun ulkona ei vielä aurinko kunnolla paista. #

Kävin ajelemassa myötäpäiväkierroksen. Lähtiessäni +14, palatessani jo +18 °, heikko tuuli voimistui kohtalaiseksi. Metsässä vielä vähän sumuista ja enimmäkseen pilvistä, metsän jälkeen enimmäkseen selkeää. Kuntoradalla ei vielä ollut perhosia, mutta asvaltille palattuani näin yhteensä kolme amiraalia ja neljä lanttua. Ensimmäisen sudenkorennon kuitenkin vasta Nallikarin jälkeen. #

Kaikki koululaiset olivat nyt aloituspäivänä yhtä aikaa liikenteessä. Sen verran olivat tiellä Maikkulassa, että pitänee etsiä ympärikiertoreitti. #

Kotiin palattuani söin päivällisen, sitten pötköttelin ja luin päivityksiä. Taas alkoi aivastuttaa. Lienee aika vaihtaa petivaatteet. Olisi ne pitänyt jo ajat sitten kyllä, muttei tässä ole ehtinyt. #

Jatkoin Moto G:n kanssa värkkäämistä. Join 3,5 kupillista kahvia. #

Kävin ajelemassa vastapäiväkierroksen. Lähtiessäni melkein +20, mutta palatessani enää vajaan +18 °. Ennen metsää näytti pahasti pilvistyvältä, mutta sitten Poikkimaantien sillalle tullessani selkeni aivan seeks. #

Kiersin nyt Maikkulan niin, että Iinatintieltä joenrantaan Juuruksentielle/Maikkulanrinteelle/Kajaanintielle, ja Knuutilan ja Knuutilanrannan läpi Poikkimaantielle. Huonompaa asvalttia kuin Maikkulaan vievällä pitkällä suoralla, ja paljon risteyksiä, mutta onneksi vähän liikennettä ainakin tänään. #

Metsässä samat entiset isot lajit (amiraali, keisarinviitta, neitoperhonen, suruvaippa) edelleen voimissaan, herukoita enää ehkä puolisen tusinaa. Laskin yksilömääriäkin, mutta Auranmajan vastavalosuoralla oli taas niin paljon, että sekosin laskuissa. Suruvaippoja tosin vain yksi siellä, mutta muutoin olivat taas runsain, varmaan parisenkymmentä yksilöä yhteensä. #

Keisarinviittojen kosiolentoakin nyt näin ja kuvasinkin. Ihan lukemani kuvauksen näköistä, joten kyllä se Hönttämäessä silloin näkemäni yhteislento oli jotain muuta. #

Sitruunakin oli taas, Heikinharjussa tämä. Jo kolmas tälle vuodelle, kun aiempina ei yhtään. Ruokaili kukilla, enkä saanut yhtä hyviä kuvia kuin edellisestä#

Päiväpetoja näin vilaukselta pari: isompi, ehkä kanahaukka, Nappotien kohdalla, ja pienempi, ehkä tuulihaukka, vähän ennen Aaltokangasta#

Palatessani kävin Prismassa. #

Kotiin palattuani kävin suihkussa, sitten riipaisin petivaatteet pyykkikoneeseen pyörimään. Söin riisipuuron. Asensin puhtaat petivaatteet. Venyttelin pohkeet. #

Perkasin kuvat. Viimeistelin tämän. #

Ripustin pyykit. #

Muokkaukset #

2021-08-11 19.34.09 2021-08-12 18.23.17 #
Muuttumaton: Sitruunakin oli taas, Heikinharjussa tämä. Jo kolmas tälle vuodelle, kun aiempina ei yhtään. <a href="https://marginaa.li/wp-content/uploads/2021/08/sitruunaperhonen-kukalla.jpg">Ruokaili kukilla</a>, enkä saanut yhtä hyviä kuvia kuin <a href="https://marginaa.li/2021/08/05/5-elokuuta-2021/#post37333-p12-1s3o2nqxqytdk00rlvb2ujnqi">edellisestä</a>.Muuttumaton: Sitruunakin oli taas, Heikinharjussa tämä. Jo kolmas tälle vuodelle, kun aiempina ei yhtään. <a href="https://marginaa.li/wp-content/uploads/2021/08/sitruunaperhonen-kukalla.jpg">Ruokaili kukilla</a>, enkä saanut yhtä hyviä kuvia kuin <a href="https://marginaa.li/2021/08/05/5-elokuuta-2021/#post37333-p12-1s3o2nqxqytdk00rlvb2ujnqi">edellisestä</a>.
 Lisätty: Päiväpetoja näin vilaukselta pari: isompi, ehkä kanahaukka, <a href="https://www.openstreetmap.org/?mlat=65.0269&mlon=25.5808#map=15/65.0269/25.5808">Nappotien kohdalla</a>, ja pienempi, ehkä tuulihaukka, <a href="https://www.openstreetmap.org/?mlat=65.0873&mlon=25.4740#map=15/65.0873/25.4740">vähän ennen Aaltokangasta</a>.
Muuttumaton: Palatessani kävin Prismassa.Muuttumaton: Palatessani kävin Prismassa.

Viihdekulutus #