Nousin 5… 45? Ei väsyttänyt kovinkaan paljon. Olin käynyt hereillä tuntia aiemmin, ja olin silloin ihan tyytyväinen siihen että sain nukkua vielä tunnin. #

Kävelin salille ja poljin kohtalaisen raskaan sisäpyöräilyn. Sippasin kyllä viimeisessä osiossa tavallistakin pahemmin, hädin tuskin jaksoin pitää polkimet pyörimässä. #

Kävelin kotiin. Pesutuvan edustalla oli tupakalla nainen. Tuli kanssani pesutuvalle samalla ovenavauksella, kun kävin varaamassa pyykkivuoron. #

Tulin kotiin sopivasti T-1 ennen SpaceX:n miehistöaluksen demolennolle lähtöä#

Söin riisipuuron, sitten kävin kävelyllä. -4 astetta, lumisadetta ja tuulista ollut koko päivän. Puolet matkasta oli aurattu, alkupuoli oli auraamatta ja eteneminen hidasta rämpimistä. #

Horsmapolulla oli Xsara (muistan rekisterinumeron jostain syystä), jonka etukulma oli mäsänä. Sen takana oli säkillinen pulloja ja tölkkejä. Tyhjiä, oletan. Aika kaukana lähimmästä pullonpalautuspisteestä. #

Kävin suihkussa, panin riisin kiehumaan ja vein pyykit pyörimään. Söin päivällisen ja kuorin siinä sivussa kasan appelsiineja. Nakkasin appelsiinit tehosekoittimeen, hyrskytin sohjoksi ja join naamaani, oi että miten hyvää. Olen haaveillut tuosta koko viikon, nyt oli viimein tilaisuus. #

Kävin siirtämässä rummuttavat pyykit kuivausrumpuun, loput toin tänne ja ripustin. #

Lakaisin lumet parvekkeelta ja oven edustalta. Parvekkeella lunta oli paljon vähemmän kuin olin olettanut. #

Pötköttelin ja luin syötteenlukijaa tyhjäksi. #

Kävin hakemassa pyykit kuivausrummusta ja taittelin kaappiin. Aloittelin tämän kirjoittamista. Join yhdeksän kupillista kahvia. #

Twitchistä vastattiin viimein valitukseeni. Vastauksen sisältö oli että pahoittelut viiveestä, ja vastaa tähän vain jos ongelma ei ole tähän mennessä ratkennut itsestään. No onhan se, kun sitä vittumaista WKD-mainosta ei enää onneksi soiteta. #

Maha ollut koko tämän viikon (viime sunnuntaista asti) tavallistakin sekaisempi, yhtä helvetin ilmapalloa koko ukko taas. Ihme ettei tuulen matkassa taivaalle ole leijunut. Syyttäisin tietysti riisijuomapuuroa, mutta kun en ole vielä aloittanut sen syömistä. #

Mutta sitä tuossa sovelluksesta tutkiessani huomasin, että kaurajuoma onkin kiellettyä: high FODMAP. Senkin käytönhän kyllä aloitin jo pari kuukautta sitten, isommitta ongelmitta tätä ennen, mutta jospa siellä sitten väärällä mikrobistolla vain kesti näin kauan siitä voimaantua, kunnes viime viikonloppuna viimein kaappasivat vallan. #

Oatly kyllä väittää omia juomiaan sallituiksi sivulla, joka on kielletty muilta kuin terveydenhoitoalan ammattilaisilta, mutta minä olen juonu Rainbow’ta, kun se on hinnaltaan sentään vain kaksinkertaista maitoon verrattuna. Oatly vetoaa auktoriteettiin joka ei ole Monash.  #

Riisijuoma on (Monashin mukaan) vähä-fodmappista, mantelijuoma samoin. En kyllä luottais siihen manteliinkaan, koska mantelit sellaisenaan ovat kiellettyjä. Taidan kokeilla laktoositonta maitoa, ja samalla kokonaan laktoosittomuutta muutenkin. Olen kyllä kokeillut aiemminkin, mutten muista olinko silloin fodmap-tietoinen, enkä joka tapauksessakaan varmaan tarpeeksi systemaattisesti ja pitkään, varsinkaan jos oireiden ja syömisten välisissä yhteyksissä saattaa olla tuommoiset viikkokausien viiveet. #

Taikinajuuresta leivottu kauraleipäkin on näköjään kiellettyä. No, sen kyllä kokemuksesta jo tiesinkin. Kauraleivän syöminen ylipäänsä on tuntunut aiheuttavan ongelmia. Leivän syöminen ylipäänsä. Syöminen ylipäänsä. #

Kävin (liukkauden takia) kävellen Prismassa. Ei olisi huvittanut, mutta olin unohtanut ostaa kanaa huomisaamuista ruuanlaittoa varten. Nappasin viimeisen Homer-pyjaman sieltä samalla. #

Lumisade oli lakannut, pakkanen kiristynyt (-8). #

Söin toisen erän sitä itse tekemääni lihapullapannua. Huomiseen mennessä selvinnee, oliko se itsessään viimeviikonloppuisten tuskien varsinainen syy. #

Note to self: kannattaa ensi kerralla ottaa sulamaan jo aamulla, niin ei tarvitse illalla taistella helvetinmoisen jääköntin kanssa, sillä muutaman tunnin sulatus ei nähtävästi riitä. #

Muokkaukset #

2019-03-03 12.45.09 2023-04-16 17.04.00 #
Muuttumaton: Taikinajuuresta leivottu kauraleipäkin on näköjään kiellettyä. No, sen kyllä kokemuksesta jo tiesinkin. Kauraleivän syöminen ylipäänsä on tuntunut aiheuttavan ongelmia. Leivän syöminen ylipäänsä. Syöminen ylipäänsä.Muuttumaton: Taikinajuuresta leivottu kauraleipäkin on näköjään kiellettyä. No, sen kyllä kokemuksesta jo tiesinkin. Kauraleivän syöminen ylipäänsä on tuntunut aiheuttavan ongelmia. Leivän syöminen ylipäänsä. Syöminen ylipäänsä.
Poistettu: Kävin (liukkauden takia) kävellen Prismassa. Ei olisi huvittanut, mutta olin unohtanut ostaa kanaa huomisaamuista ruuanlaittoa varten. Nappasin <a href="https://marginaa.li/2019/03/01/1-maaliskuuta-2019-hat-and-fappy/#post30134-p5-coht2xuxk8qevckakpmxtl883">viimeisen Homer-pyjaman</a> sieltä samalla. Lisätty: Kävin (liukkauden takia) kävellen Prismassa. Ei olisi huvittanut, mutta olin unohtanut ostaa kanaa huomisaamuista ruuanlaittoa varten. Nappasin <a href="https://marginaa.li/2019/03/01/1-maaliskuuta-2019-hat-and-fappy/#post30134-p5-hcxm9w6p9rcb3ftoogw8i5644">viimeisen Homer-pyjaman</a> sieltä samalla.
Muuttumaton: Lumisade oli lakannut, pakkanen kiristynyt (-8).Muuttumaton: Lumisade oli lakannut, pakkanen kiristynyt (-8).
2019-03-02 21.04.14 2019-03-03 12.45.09 #
Muuttumaton: Söin riisipuuron, sitten kävin kävelyllä. -4 astetta, lumisadetta ja tuulista ollut koko päivän. Puolet matkasta oli aurattu, alkupuoli oli auraamatta ja eteneminen hidasta rämpimistä.Muuttumaton: Söin riisipuuron, sitten kävin kävelyllä. -4 astetta, lumisadetta ja tuulista ollut koko päivän. Puolet matkasta oli aurattu, alkupuoli oli auraamatta ja eteneminen hidasta rämpimistä.
Poistettu: <a href="https://www.openstreetmap.org/?mlat=65.06005&mlon=25.43592#map=17/65.06005/25.43592">Horsmapolulla</a> oli <a href="https://fi.wikipedia.org/wiki/Citro%C3%ABn_Xantia">Xantia</a>, jonka etukulma oli mäsänä. Sen takana oli säkillinen pulloja ja tölkkejä. Tyhjiä, oletan. Aika kaukana lähimmästä pullonpalautuspisteestä. Lisätty: <a href="https://www.openstreetmap.org/?mlat=65.06005&mlon=25.43592#map=17/65.06005/25.43592">Horsmapolulla</a> oli <a href="https://fi.wikipedia.org/wiki/Citro%C3%ABn_Xsara">Xsara</a> (muistan <a href="https://www.rekkari.com/rekisteri/CES-987">rekisterinumeron</a> jostain syystä), jonka etukulma oli mäsänä. Sen takana oli säkillinen pulloja ja tölkkejä. Tyhjiä, oletan. Aika kaukana lähimmästä pullonpalautuspisteestä.
Muuttumaton: Kävin suihkussa, panin riisin kiehumaan ja vein pyykit pyörimään. Söin päivällisen ja kuorin siinä sivussa kasan appelsiineja. Nakkasin appelsiinit tehosekoittimeen, hyrskytin sohjoksi ja join naamaani, oi että miten hyvää. Olen haaveillut tuosta koko viikon, nyt oli viimein tilaisuus.Muuttumaton: Kävin suihkussa, panin riisin kiehumaan ja vein pyykit pyörimään. Söin päivällisen ja kuorin siinä sivussa kasan appelsiineja. Nakkasin appelsiinit tehosekoittimeen, hyrskytin sohjoksi ja join naamaani, oi että miten hyvää. Olen haaveillut tuosta koko viikon, nyt oli viimein tilaisuus.

Viihdekulutus #

Responses

Comments are closed.