Eilen ihmettelin, että miksen ole kirjannut kaikkia levypalvelimen SATA-levyjä wikiin, kun niitä oli siellä vain viisi. Sitten illalla sängyssä vielä tätä seuraavaa operaatiota pähkäillessäni pätkähti päähän, että siellä kopassahan pyöri tiellä yksi vapaa SATA-kaapeli, saatana! En siis sittenkään kytkenyt viimeistä silloin viimeksi, niin kuin luulin. #

Nousin 4.57. Väsytti vähäsen. #

Paistoin porkkanapapukalan. #

Kävelin salille. Tein ojentajat ja hauikset. Kävelin kotiin. #

Söin hirssipuuron. Pötköttelin, luin päivitykset ja sitten Tähdet ja avaruusta#

Kävin ajelemassa myötäpäiväkierroksen. Lähtiessäni +5 °, palatessani en muistanut katsoa, mutta tätä kirjoitellessani (pari tuntia myöhemmin) peräti +9 °. Enenevästi pilvistyvää kuitenkin oli, eikä vielä ajellessani nähtävästi edes nokkosperhoselle nokko lämmintä, kun ei yhtään näkynyt. #

Kurkien huutoa kuului Letonniemen jälkeen rannan suunnalta. Kaatopaikan ylläkin kaarteli pari, oletan, kun olivat liian kaukana zoomille, eikä tarkennuskaan taas toiminut kuin yhden otoksen kohdalla. #

Jylkynkankaalla kuvasin paksun vihervarpusen. Siitä lähdettyäni lensi korppi ohitseni menosuuntaani (länteen), mutta sillan kohdalla varispari kävi sen kimppuun, ja ajoivat sen koilliseen. Lennosta kuvasin lentäjän. #

Paljon oli naakkoja kaatopaikalla, ja muuallakin jo muutamia, (vielä ruskeita) nurmikoita tonkimassa. Eteläpään pientareilla jo vähän vihersi. #

22 asteen renkaan palanen näkyi, ja väripilveä#

Toinen korppi tuli vastaan melkein samassa paikassa, jossa maanantaina yksi lensi tien yli, ja nyt sain sen väripilven kanssa samaan kuvaan (lennosta tämäkin). #

Limingantiellä tuli jo hiekanharjauskone vastaan. Kaupungissa ei ole vielä tullut, mutta meidän taloyhtiön alue lakaistiin jo viime viikolla. #

Kuovin äänen kuulin jo maanantaina jossain siellä Limingantien varrella, mutten muistanut sitä silloin ylös kirjata. Tänään Toppilansalmelle tullessani lensi kuovi Ranta-Toppilan suunnalta, aika kaukana. Äänteli mennessään, minkä takia älysin kuvaamaan pysähtyä. #

Kotiin palattuani nostiin taas levypalvelimen alas operoitavaksi. Asensin siihen taas sen Thinkpadin Toshiban, joka siinä oli varalevynä sillä aikaa, kun metsästin IDE-levyjä. #

Panin RAIDin synkkautumaan, tattaririisin kiehumaan ja kävin suihkussa. Söin päivällisen. #

Ajoin viimeiselle IDE-levylle taas täyden SMART-testin, eikä se taaskaan löytänyt mitään vikaa siitä. Irrotin senkin nyt kuitenkin kokonaan. #

Perkasin ja latasin kuvat. Kirjoittelin tämän. #

Viihdekulutus #