Nousin 7.07. Ei väsyttänyt. #

Paistoin kaalipapukanan. Keitin potut ja kananmunat. #

Pötköttelin, luin päivitykset, täyttelin nonogrammeja. #

Kyy Loviisassa. Nokkosperhonen Helsingissä, mutta liekö kuollut jo miten kauan sitten. Viime keväänä kirjasin ensimmäiset jo maaliskuun puolivälissä, ja oman ensimmäisen kuukautta myöhemmin. #

Vein jätteitä molokiin ja kävin äänestämässä. Järjestely siellä oli vähän sujuvampi kuin viimeksi vaalipäivänä äänestäessäni: paikka oli nyt suoraan aulassa eikä jossain perällä. #

Tuo edelliskerta olikin näköjään niinkin kaukana kuin 2019. Viime– ja toissa vuonna äänestin ennakkoon.  #

Haaveilin pyörälenkistä, kun niin ulkona hyvännäköinen keli, mutta reidet taas niin tohjona, etten jaksanut. Viime kuussa 95,98 km (ulkona) pyöräilyä, eli vain viidesosa siitä mitä viime vuoden maaliskuussa#

Säädin lämpösummaseurantaa. On se kumma miten huonosti tuokin on netissä dokumentoitu. Wikipediassa on kyllä ihan selkeä kaava, mutta sitä pitää murjoa melkoisesti viime vuoden lämpödataan, jotta tulokseksi saa edes jotain viimevuotisen kuvaajan näköistä.  #

Sitä paitsi siinä on minusta käsittämätön muna-kana-ongelma, että (Wikipedian mukaan) ”Suomessa kasvukausi määritellään alkaneeksi silloin, kun lumipeite on kadonnut aukeilta paikoilta, vuorokauden keskilämpötila on vähintään viitenä päivänä peräkkäin yli +5 °C ja paikallinen tehoisa lämpösumma ylittää 20 vuorokausiastetta sitä seuraavien viiden päivän aikana”, ja sitten se ”lämpösumma koostuu kasvukauden vuorokausien keskilämpötilojen summista, joissa huomioidaan keskilämpötiloista viiden asteen ylittävä osa” (korostukset omiani). Eli lämpösummaa kertyy vain kasvukaudella, mutta kasvukauden alkaminen puolestaan edellyttää lämpösumman kertymistä! #

Pyykkäsin neljänkympin pyykit. #

Kävin suihkussa. #

Viihdekulutus #