Nousin viittä vailla kuusi. Väsytti pirusti, vaikka olin mennyt illalla ajoissa nukkumaan. #

Kävelin salille. Hyvin vähän liikennettä vielä silloin. Kuuntelin Jay & Miles X-Plain the X-Menin jaksoa 194. #

Salilla tein selkää ja hauiksia. Vipuvarsinojasoutu-, tai mikä incline lever row nyt onkaan, -laite oli tuolla tähän mennessä käyttämistäni selkälaitteista paras, vaikkei tämäkään ihan entisen salin vastaavan veroinen: tässä jalustan sijasta jaloille on semmoiset pöljät pikku tikapuut. Mutta ihan hyvin sai selkä osumaa, vaikka huono jalkatuki söikin keskittymistä. #

Loput selät tein kaksitaljaisessa ylätaljassa, sitten hauiksia ojentaja-/hauistaljalla. Siinä venttiä (7 + 7 + 7) tehdessä syke nousi jostain syystä kovasti (161 lyöntiä minuutissa isoimmillaan), mikä ei tokikaan haittaa, mutta vain kolme triplaa jaksoin, sitten piti vaihtaa suoriin sarjoihin. #

Lopuksi venyttelin parikymmentä minuuttia. #

Kotmatkalla poikkesin lähimpään akkukauppaan, mutta siellä mies arveli heti mallia näytettyäni että ei taida tuommoista olla. Löysi sitten kuitenkin yhden samankokoisen jostain purnukasta, mutta siitä puuttuivat juotoskorvat. Sanoi että siihen voi hitsata semmoiset kyllä, mutta siinä olisi mennyt ties miten kauan. Alkoi vielä väännellä niitä mallikappaleeni korvia siinä, ja kirosin jo valmiiksi mielessäni että jos ne nyt siitä katkaiset… #

Mutta hyvänä puolena mainittakoon, että myymälän lattialla makoili kiltin näköinen saksanpaimenkoira. #

Kävelin kotiin. Söin riisipuuron, viiliä, jogurttia ja pari veriappelsiinia. Sitten pyöräilin Oulun Akkuun. Siellä samankokoinen vaihtokappale löytyi heti, mutta siinäkin korvat olivat liian lyhyet! Eikä muita malleja ollut. En tiedä miten ne noita siellä itse vaihtavat kun ei sopivia ole, virittävätkö jonkun välilangan siihen sitten vai mitä. #

Pyöräilin kotiin. Nuottasaarentien viereisellä kevyen liikenteen väylällä pari rollaattorimummua tuli vastaan vierekkäin, koko väylän leveydeltä, mutta toinen sitten kyllä väisti minua ihan asiallisesti. Heti niiden perässä oli pyöränsä viereen pysähtynyt juopon näköinen miekkonen siemailemaan kaljaa, ja totesi naurahtaen että ”olipa ihme että väisti”. En ole varma viittasiko se tällä siihen rollaattorimummuun vai minuun. (Jostain syystä tämäntyyppiset kohtaukset ovat unissani tyypillisiä. Tämä siis kuitenkin tapahtui valveilla ollessani, luulisin.) #

Samaan aikaan viereisen Heinäpään urheilukeskuksen kentällä oli pari golfaaja swingailemassa. #

Kotona otin välikerrosvaatteet pois ja lähdin kävelylle. Aurinkoista, lämmintä, hetkittäin aika kovaa tuulta ja paljon tavallista enemmän liikennettä, vaikeat kuunteluolosuhteet. Ihmettelin liikenteen paljoutta kunnes muistin, että huomenna on vappu#

Kuuntelin Jay & Miles X-Plain the X-Menin loppuun, sen jälkeen The Vanishedin jaksot 11, 12 ja 25 (Haleigh Cummings Part Two, Jessica Heeringa ja Jessica Heeringa – Part 2), ja sitten vielä The Trail Went Coldin minisodin 17 (Elizabeth Campbell). #

Välivainion länsikulmalla joku pyöräilevä kääkkä huuteli perääni, sitä ärsytti se että kuljin kuulokkeet korvilla. Olin kyllä täysin tietoinen kääkästä ja muusta liikenteestä ja tulin sitä paitsi kääkän eteen oikealta, että ihan oma vikansa jos ei osaa pyöräillä. Teeskentelin kuitenkin etten kuullut sitä, passiivisuudella reagointiin kannustaneen kasvatukseni mukaisesti taas, vaikka nyrkki kääkän nokkaan olisi tietysti ollut sopivampi tapa. #

Kotona kävin suihkussa, sitten söin päivällisen. Tilasin uuden akun Ionic Industriesilta, jonka erinomaisen yksityiskohtainen akunvaihto-opas on se syy jonka takia ylipäänsä uskaltauduin kokeilemaan tätä tee-se-itsenä. Olen aika varma, että niiltä tilattu vaihtokappale on tuohon sopiva, mutta vaikka ei olisikaan, tai vaikka eivät edes lähettäisi yhtään mitään, jo tuo ilmaiseksi tarjottu opas on mielestäni hinnan arvoinen. #

Sitä paitsi edes kalliimpi kahdesta hammasharjani kanssa yhteensopivasta akusta (Vartan VH2100, tätä kirjoittaessani 8,40 £) ei tuolla ollut kalliimpi kuin mitä vastaavasta olisi saanut pulittaa Amazonissa ilman yhteensopivuustakeita. Tokihan Amazonista olisin sitten voinut samoilla postikuluilla tilata muutakin (kuten sen parturinsetin), saksan Amazonista ehkä vieläpä ilman postikuluja (”free delivery for orders of €39.00 and above”). #

Tätä kirjoittaessani join seitsemän kupillista kahvia ja kuuntelin Resident Advisoria (622: Alienata, aika mieleenpainumatonta) ja Uuden tanssimusiikin listan viime perjantain jakson. Plarasin syötteenlukijaa tyhjäksi. #

Kävin ottamassa vastaan purkkikalalähetyksen, jonka serkkutyttö toi. #

Yritin katsoa Monsteria, mutta ei vain edelleenkään nappaa tuo Nordic noir. Jokaisesta kohtauksesta paistaa kilometrin päähän käsikirjoittajan tarkoitus: tässä kartoitetaan päähahmon sosiaalista verkostoa, tässä havainnollistetaan päähahmon luonnetta, tässä rakennetaan keinotekoista jännitettä jne. #

En minä noita elementtejä kieltämässäkään ole, mutta ne pitää ujuttaa sen sisään, minkä takia sarjaa katson, joka rikossarjassa on rikos ja sen tutkinta. Nordic noir on tässä suhteessa ihan samanlaista kakkaa kuin valtaosa muistakin rikossarjoista. Näissä puitteet on pääasia, jonka sekaan ujutetaan vähän rikosmysteeriä. #

Responses

Comments are closed.