Nousin 6.00. Väsytti aika paljon. #

Olkapää oli yhtäkkiä taas kipeä. Olin kai nukkunut sen vänkkyrään, kun muutakaan järkevää selitystä ei ole. Koko talven se on ollut ihan hyvänä, ja nyt sitten ykskaks aivan kuin aikahyppy vuoden takaiseen. Eilinenkinhän oli jalkapäivä, ettei käsillä juuri minkään tekoa. #

Kävelin salille. Tein selkää ja rintaa, eikä onneksi olkapää kovin paljon haitannut. Lähinnä vain taljaa ylhäältä rintaliikkeen alkuasentoon repiessäni vihloi. #

Porukkaa oli aika paljon taas. Ulkona purppuraa#

Kävelin kotiin. Söin riisipuuron. Pötköttelin, luin päivityksiä. #

Vuosikatsaus 2021 iNaturalist-havainnoistani näyttää ihan siltä kuin arvata saattaa. Uusien lajien kuvaaja oli ehkä mielenkiintoisin (joskaan ei erityisen yllätyksellinen sekään): yksittäisistä havainnoista kavutaan helmikuusta alkaen hiljalleen ylöspäin, kunnes kesäkuussa palkki singahtaa moninkertaiseen korkeuteen, josta sitten hiljalleen tullaan takaisin alas. #

Pylväskuvaaja, jossa vaaka-akselilla kuukaudet (tammi-joulukuu), pystyakselilla lukumäärät 0…28. Helmikuusta toukokuuhun pikkuisia palkkeja, kesäkuussa pisin palkki (28 havaintoa), josta hiljalleen pienenevät, kunnes joulukuussa taas 0.

Join 3,5 kupillista kahvia. Koodasin. #

Kävin kävelyllä. Lauhtui -5 °:een, heikko tai kohtalainen tuuli, pilvistä. #

Kuuntelin Shadow of Truthin loppuun. Mainoksia tässäkin melkein enin osa ajasta, joka jakson alussa turhaa entisen toistoa, ja muutenkin kaikki amerikkalaisen television kliseet ja huonoudet, vaikka ilmeisesti Netflix-sarjan israelilainen tuotantotiimi tämänkin taustalla. (En ole nähnyt sarjaa, joten en tiedä kärsiikö se samoista paskuuksista.) #

Lähinnä tuon eksotiikkaelementin takia jaksoin kuitenkin kuunnella, kun kiinnosti nähdä, poikkeavatko Israelin oikeuslaitosjärjestelmän ongelmatkaan amerikkalaisista. Aika monta vakiobingoruutua sai kyllä rastittaa, mutta erojakin löytyi, ainakin tässä tapauksessa: totaalisen epäpäteviä puolustusasianajajia ei syytetyn kohdalle ilmeisesti ollut sattunut, eikä syyttäjä ilmeisesti Israelissa voi/saa/halua piilotella tutkinta-aineistoa puolustukselta niin kuin Yhdysvalloissa. #

Voisin vaikka vannoa lukeneeni tätä Tair Radan murhatapausta (tai lähinnä sössityn tutkimuksen ja oikeusjutun Israelissa aiheuttamia protesteja) käsitelleen jutun Ylen uutisista tässä viimeisten parin vuoden sisällä, mutta en löydä. Päitä on putoillut näköjään runsaasti, eikä näistä podcastissa puhuttu mitään. (Enpä sitä olisi kaivannutkaan; olisivat päinvastoin helposti voineet tämänkin koko sarjan trimmata pariksi tunnin mittaiseksi jaksoksi.) Sekin merkittävästi erilaista kuin USA:ssa, jossa poliittinen vastuunkanto riippuu kokonaan äänestäjistä#

Ahuva Ozerin Eimi Eimi lopputunnusmusiikkina oli kova. #

Kotiin palattuani kävin suihkussa, sitten söin päivällisen. #

Viimeistelin tämän. #

Viihdekulutus #