Fyysisestä muotoilusta ja materiaaleista huomaa heti, että käsillä on yläsarjan laite eikä harrastelijoille suunnattu niin kuin Polarin M200. Tämä tuotesegmenttiero on syytä pitää mielessä myös alempana, jottei vertailu olisi sen takia epäreilua. #

Kellotaulun istukan sisäpinnalla kello 10:n kohdalla on pienenpieni naarmu, niin kuin laite olisi sitä kautta olisi joskus avattu. Kunnostettu? Niin pieni vaurio, ettei sitä edes huomaa kuin hyvässä valossa suoraan kohti tarkkaan katsoen. #

Ranneke taatusti kestävämpi kuin M200:n silikonivempula, joka alkaa jo vuoden käytön jälkeen menettää muotonsa (tästä minulla on kokemusta jo kahdesta kappaleesta). Rannekkeen vaihdettavuus vähän monimutkaisempaa, mutta vaihtorannekkeet eivät ilmeisesti siltikään M200:n rannekkeita kalliimpia. #

Remmin kieli pysyy paikoillaan lenkissä olevan kiinnikkeen ansiosta. M200:ssa pakeni ärsyttävästi tuon tuostakin vapaaksi. #

Lataamiseen pitää käyttää omisteista kaapelia (jonka toinen pää sentään on tavallinen USB), mikä on tympeää, mutta toisaalta ensimmäinen M200:ni hajosi juurikin sen USB-latausliittimestä ennen takuuajan umpeutumista, ja lataaminen USB-kaapelin naarasliittimestä on vaihtokappaleellakin ollut viime aikoina vähän epäluotettavaa. #

735XT on spekseissä yhtä painava kuin M200, mutta tuntuu sirommalta koska on sirompi. #

Näytön kontrasti havaittavasti parempi kuin M200:ssa. Katselukulmat huomattavasti paremmat kuin M200:ssa. Näytön tarkkuus myös aivan eri luokkaa, joskaan ei M200:n palikkaresoluutio käytössä koskaan haitannut, kyllä siitä aina selvän sai. #

735XT tarjosi maileja ja 12-tuntista kelloa oletuksina, ehkä siksi, että olin valinnut englannin käyttöliittymän kieleksi. Nämäkin helppo vaihtaa muiden alkuasetuksien ohessa. Palautuivat takaisin maileiksi ja 12-tuntiseksi puhelimen (Connect-sovelluksen) yhdistämisen jälkeen, vaikka puhelimen kielenä on suomi. Samoja asetuksia joutuu rukkaamaan vielä Connectin käyttöönoton jälkeenkin eri paikoissa. Käyttäjäkokemuksen integroinnissa tuntuu siis olevan vielä viilattavaa, joskin Polarin Flow’n kanssa nämä ongelmat ovat paljon pahempia. #

Näppäinpiippaus on aloituksessa söötti, mutta siihen kyllästyy noin 5 sekunnissa. Onneksi helppo kääntää pois päältä. Myös aktivoitumismuistutus piippaa värinän lisäksi, mikä on huomiotaherättävämpi kuin M200:n pelkkä värinä. En ole vielä tutkinut saisiko tämän piippauksen pois päältä (aktivointimuistutuksia kokonaan pois kytkemättä). #

Laitteessa oli ikivanha laiteohjelmistoversio 7.10 laatikosta otettaessa. Ohjelmistopäivitys latautuu (BT5-puhelimesta kelloon) hiiitaaasti. Uudelleenkäynnistyksen jälkeen ilmoitti muutaman kerran siirtovirheistä, mutta ohjelmistoversio oli päivittynyt, joten virheet koskivat ehkä noita lokalisointiasetuksia, jotka kerkesin korjata jo laitteessa ennen kuin korjasin ne myös Connectissa. #

Tätä kirjoittaessani viimeisin ohjelmistopäivitys (9.40) on jo parin vuoden takaa (16. lokakuuta 2018), joten markkinoilla vielä olevien mallien ikänestorista tässä puhutaan. Luulisi laiteohjelmiston ainakin lastentaudeista jo päässeen. M200 on melkein täsmälleen samanikäinen (molemmat laitteet julkaistiin kesällä 2016, jos oikein guuglasin), mutta sen ohjelmisto kaatuilee edelleen tasaisin väliajoin (”Hups!”). #

Kehottaa liikkumaan ja yrittää mitata sykettä ollessaan pöydällä. Aktiivisuusseurannan saa manuaalisesti pois käytöstä, mutta sitten se pitäisi muistaa myös kytkeä takaisin päälle kun kellon pukee ranteeseen. M200 huomasi yleensä olevansa pöydällä ja lakkautti aktiivisuusseurannan siksi aikaa automaattisesti. #

M200:n hinta tätä kirjoittaessani hinta.fi:ssä halvimmillaan 109,00 € ja 735XT:n 215,96 €, ja tämä erotus korreloi aika hyvin tasoeron kanssa: Garmin on 100 % parempi, eli budjetti ratkaisee. Oman 735XT:ni ostin kuitenkin Prismasta 149 eurolla, ja tällä erotuksella kitsastelu ei missään nimessä enää kannata, jos näiden kahden väliltä on valittava. #

HRM-Dual: kiinnitys oikealla puolella, kun Polarin oli vasemmalla (jollen sitten aina pitänyt sitä väärin), joka tuntui (oikeakätisestä) vähän tätä Garminin ratkaisua luontevammalta, mutta tottuu tähän näinkin. Pituussäätö vaatii ärsyttävää näpertelyä, mutta sitä ei tarvitse usein käpistellä. #

Mittarin kiinnitys vyöhön aika tiukassa, jollei sitten vain uudenkarhea. #

Mittarin Garmin-logo on korostusväritön kohokuvio, jota on vaikea nähdä, ja siksi mittari on turhan helppo kytkeä vyöhön väärin päin. Mittarin muotokaan ei tarjoa tarpeeksi selkeitä vihjeitä. Väärin kytkennästä ei ole muuta vaaraa kuin että mittari ei silloin toimi. Polarin mittareissa logo on erivärinen kuin mittari ja antaa selkeän vihjeen oikeasta kiinnityssuunnasta. (En tiedä onko suunnalla Polarin tapauksessa merkitystä.) #

Mittarin pariston vaihtaminen vaatii pientä ruuvaria, kun Polarissa on kolikkoruuvi. #

Vanha Polarin H7:nikin olisi ehkä toiminut Garminin kanssa, mutta remmi olisi pitänyt joka tapauksessa uusia#

Responses

  1. Tänään ilmestyi uusi päivitys, mutta versionumero ei muuttunut sen asennuksen jälkeen (edelleen 9.40/5ce78ad). Aliohjelmaversioita en ollut kirjannut ylös, mutta nyt (tämänpäiväisen päivityksen jälkeen) ne ovat: GPS 3.30, Display: 2.10, Bluetooth/ANT: 2.50, WHR: 2.20 (10.02.74), Connect IQ: 2.4.9.

Comments are closed.