Nousin 7.37. Ei väsyttänyt kovin paljon, mutta nukkua olisin voinut vieläkin. #

Kävelin salille. Tein hauikset ja ojentajat. Syke nousi melkoisesti, vaikka en tehnyt yhtään tavallista kovempia sarjoja, ja puolen tunnin treenin jälkeen Garmin näytti palautumisajaksi 20 tuntia, kun tavallisesti tunninkaan treenistä ei niin pitkää ennustele. #

Kävelin (täydennysostosten takia) K-supermarketin kautta kotiin. On niillä kummalliset einesvalikoimat siellä, kun lihapullia oli vissiin 30 eri sorttia, mutta jauhelihapihvejä vain yhtä. #

Panin tattaririisiä kiehumaan. Tyhjensin pyykkitelineen. Söin päivällisen. #

Päätä särki lievästi. Otin parasetamolia, niin heitti särkemästä. #

Join 3,5 kupillista kahvia. Hoitelin silppuhommia. #

Haukkasin patukan, sitten kävin ajelemassa myötäpäiväkierroksen. #

+15 ° ja lämpenemään päin, puolipilvistä, kohtalainen itätuuli. Hyvä ajokeli, heikko perhoskeli. Heti Ritaharjun ulkovoimistelupaikan mäessä neljä amiraalia, mutta sen jälkeen paljon harvemmassa. Suo3:llakaan ei yhtään. Kaikkiaan ehkä vajaat parikymmentä yksilöä, viimeinen vielä Nallikarissa. #

Suruvaippoja muutama enemmän kuin toissa päivänä, nokkosperhosia saman verran kuin -, neitoperhosia ei yhtään. #

Korvensuoran takana ruskea, pienehkö (kärkiväli ehkä 30—40 mm) perhonen lensi kahdeksikkokuviossa pakoon tien yllä, enkä saanut sitä edes videolle, kun liian myöhään otin Iphonen esiin, ja sitten kun otin, kamera ei meinannut pyyhkäisyeleellä aueta, ja perhonen ehti kadota jonnekin. Veikkaan uudeksi lajiksi, tai vähintäänkin sellaiseksi, jota en ole aikoihin tänä kesänä kuvannut (eli jonkin keväämmällä lentäneen jälkipolveksi). #

Lammashaantien ylitettyäni kuului metsästä raapimisen kaltaista linnun ääntä (”drrr-drrr”), ja siinäkin emmin liian kauan kameravalinnan kanssa, niin en saanut kuin surkeat kuvat. Tekoäly osasi kuitenkin näidenkin perusteella ehdottaa (käen lisäksi) palokärkeä, jonka lentoääneksi Luontoportti litteroi ”kry kry kry”, ja Commonsin ääninäyte vastaa kuulemaani. Vain ”kyiiii”-huudon muistan palokärjeltä kuulleeni tätä ennen. #

Sainpa sisiliskon viimein kuviin! Oli vähän jähmeä vielä vissiin, kun ei kovin hanakasti paennut siitä lämmittelypaikastaan, tieltä. Jätin sen siihen, toivottavasti ei jäänyt seuraavan pyöräilijän alle. #

Kotiin palattuani kävin suihkussa, sitten söin riisipuuron. Perkasin ja latasin kuvat. Viimeistelin tämän. #

Viihdekulutus #